KARNIVAL PEKAN BUDAYA HULU TERENGGANU 2017

 

pb

 

PerpustakaanAwam Daerah Hulu Terengganu telah menyertai Karnival Pekan Budaya Daerah Hulu Terengganu 2017 yang telah diadakan pada 22.09.2017 hingga 24.9.2017.

Majlis Perasmian pembukaan telah dilakukan  oleh Yang Berhormat Ghazali Bin Taib, Pengerusi Jawantankuasa Komunikasi, Multimedia dan Tugas-tugas Khas Negeri Merangkap ADUN Ajil.

Pelbagai aktiviti telah diadakan di booth perpustakaan bagi menarik minat masyarakat setempat untuk mengetahui perkhidmatan yang telah disediakan oleh pihak perpustakaan. Antara aktiviti yang diadakan ialah pameran buku-buku terbaharu, pameran berkaitan perpustakaan, keahlian baharu dan aktiviti-aktiviti untuk memeriahkan lagi suasana di booth perpustakaan. Antara aktiviti yang diadakan ialah Teka Muka Surat Buku, Pengunjung Bertuah, Pertandingan Merekabentuk Lego, Pertandingan Dam Ular, Permainan Puzzle Dan Pertandingan Tradisonal(Congkak).

Aktiviti kemasyarakatan yang julung kali diadakan sempena Pekan Budaya ini yang disertai oleh PADHT ialah pertandingan memasak peringkat jabatan. Dalam pertandingan ini sebanyak 11 buah jabatan telah mempemerkan kebolehan memasak mereka. Puan Roslina Hayati Binti Abdullah dan Puan  Azizan Bin Taib yang mewakili PADHT telah mendapat kedudukan ke 4 .

Majlis perasmian penutup telah diadakan pada 24.9.2017 dan telah disempurnakan oleh Yang Berbahagia Tuan Haji Azmi Bin Razik, selaku Pegawai Daerah Hulu Terengganu.

Last modified on Rabu, 17 Januari 2018 08:33
  Gov Malaysia Kerajaan Terengganu msc Mampu arkib negara dewanbahasa Perpustakaan Negara Malaysia Perbadanan Perpustakaan Awam Perlis Perbadanan Perpustakaan Awam Kedah Perbadanan Perpustakaan Awam Pulau Pinang Perbadanan Perpustakaan Awam Perak Perbadanan Perpustakaan Awam Kuala Lumpur Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor Perbadanan Perpustakaan Awam Negeri Sembilan Perbadanan Perpustakaan Awam Melaka Perbadanan Perpustakaan Awam Johor Perbadanan Perpustakaan Awam Pahang Perbadanan Perpustakaan Awam Kelantan Perbadanan Perpustakaan Awam Sarawak Perpustakaan Negeri Sabah logo-ifla