PROGRAM MALAYSIA #QURANHOUR 2017

jomgnaji

 

Perbadanan  Perpustakaan Awam Terengganu telah mengadakan Program Malaysia #QuranHour, Jom Berinteraksi dengan Al-Quran 2017 pada 19 Jun 2017 bersamaan 24 Ramadan 1438H. Program yang  diadakan serentak  di seluruh Negara ini adalah hasil usaha Majlis Pengarah-Pengarah Perpustakaan Awam seMalaysia dengan kerjasama Yayasan Warisan Ummah Ikhlas.

Program ini diadakan di Dewan Teater, Perpustakaan Awam Negeri Terengganu yang mana ia merupakan salah satu lokasi perdana di Negeri Terengganu. Diantara pengisian program adalah  ceramah agama yang bertajuk “ Kasih Sayang Allah Pada MaklukNya” yang telah disampaikan oleh Y.Bhg. Ustaz Shahari Anuar bin Ahmad.  

Objektif program ini adalah untuk menilai sejauh mana hubungan dan interaksi dengan AlQuran serta kesedaran tentang perlunya kepada AlQuran,  menjadikan AQuran sebagai panduan lengkap dalam kehidupan seharian dan membentuk perilaku ummah agar amalan membaca Al-Quran diterapkan dan seterusnya membentuk akhlak yang mulia  setiap insan.

Last modified on Selasa, 12 Disember 2017 09:49
  Gov Malaysia Kerajaan Terengganu msc Mampu arkib negara dewanbahasa Perpustakaan Negara Malaysia Perbadanan Perpustakaan Awam Perlis Perbadanan Perpustakaan Awam Kedah Perbadanan Perpustakaan Awam Pulau Pinang Perbadanan Perpustakaan Awam Perak Perbadanan Perpustakaan Awam Kuala Lumpur Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor Perbadanan Perpustakaan Awam Negeri Sembilan Perbadanan Perpustakaan Awam Melaka Perbadanan Perpustakaan Awam Johor Perbadanan Perpustakaan Awam Pahang Perbadanan Perpustakaan Awam Kelantan Perbadanan Perpustakaan Awam Sarawak Perpustakaan Negeri Sabah logo-ifla