Jom Baca Bersama Sempena Sambutan Hari Buku & Hak Cipta Sedunia 2017

jombaca2017

 

PPAT telah mengadakan Program Jom Baca Bersama Sempena Sambutan Hari Buku dan HakCipta Sedunia 2017 secara serentak diseluruh perpustakan negeri, daerah, pekan dan desa Negeri Terengganu pada 25 April 2017. Program ini diadakan pada setiap tahun bagi mempromosi budaya membaca, penerbitan dan juga bagi menghormati hakcipta kepada setiap pereka cipta ilmu-ilmu yang telah dibukukan.

 

Majlis perasmian telah disempurnakan oleh Yang Berhormat Encik Ghazali bin Taib, Pengerusi Jawatankuasa Komunikasi, Multimedia dan Tugas-Tugas Khas Negeri Terengganu Merangkap Pengerusi Perbadanan Perpustakaan Awam Terengganu . Pada jam 11.00 -11.10 pagi bertempat di Dewan Teater, telah diadakan Jom Baca Untuk 10 minit “Let’s Read Together For 10 Minutes” secara serentak.

 

Hadirin yang terdiri daripada kakitangan jabatan dan agensi kerajaan, guru-guru dan pelajar sekolah turut membaca serentak bersama Yang Berhormat Encik Ghazali bin Taib. Pelbagai aktiviti turut diadakan sempena program ini diantaranya Resensi Buku, Bengkel Kemahiran Berkomunikasi Bagi Pengacara TV PSS (RTM), Rakaman TV PSS, dan Penyampaian hadiah pemenang pinjaman buku terbanyak.

Last modified on Selasa, 12 Disember 2017 09:48
  1 Malaysia Gov Malaysia Kerajaan Terengganu msc Mampu arkib negara dewanbahasa Perpustakaan Negara Malaysia Perbadanan Perpustakaan Awam Perlis Perbadanan Perpustakaan Awam Kedah Perbadanan Perpustakaan Awam Pulau Pinang Perbadanan Perpustakaan Awam Perak Perbadanan Perpustakaan Awam Kuala Lumpur Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor Perbadanan Perpustakaan Awam Negeri Sembilan Perbadanan Perpustakaan Awam Melaka Perbadanan Perpustakaan Awam Johor Perbadanan Perpustakaan Awam Pahang Perbadanan Perpustakaan Awam Kelantan Perbadanan Perpustakaan Awam Sarawak Perpustakaan Negeri Sabah logo-ifla